Det kan du arbejde med som kostvejleder

Drømmer du om at hjælpe andre med at træffe sunde valg og forbedre deres livskvalitet gennem en sund kost? Så kan en karriere som kostvejleder være den rigtige vej for dig. Som kostvejleder kan du arbejde med forskellige områder, som alle har det tilfælles at gøre en forskel hos andre mennesker og i deres liv. Det kan være svært at vide, hvor og hvad man kan arbejde med som kostvejleder. Dette vil vi komme ind på i blogindlægget her.

Selvstændig kostvejleder - personlig kostvejledning

Der er et stigende fokus på menneskers sundhed og livsstil i dag, hvorfor der er mange enkeltpersoner, der søger hjælp til at administrere deres ernæring og madvaner. De enkeltpersoner, som søger individuel kostvejledning, søger hjælp til at opnå deres sundheds- og/eller vægtmål. Som selvstændig og personlig kostvejleder kan du selv sætte rammerne for hvem dine klienter er, hvor mange du vil tage ind, samt på hvilke præmisser det hele skal foregå. Du skal som personlig kostvejleder udarbejde skræddersyede kostplaner, der passer til dine klienters mål og behov.

En frokosttallerken med salat
Oplæg fra fagperson

Kostvejleder på arbejdspladser og større grupper

Virksomhederne har i dag et øget fokus på vigtigheden af at tage initiativer på arbejdspladsen, som skal fremme medarbejdernes sundhed. Du kan som kostvejleder blive ansat af virksomheder til at levere vejledning og rådgivning om sund livsstil til medarbejderne. Som kostvejleder kan du generelt komme til at arbejde med en gruppe af mennesker. Dette kan både være i form af workshops om sund ernæring for specifikke målgrupper som sportsudøvere, unge, børn eller ældre. Er du ansat i en virksomhed eller hos en gruppe, kan dette indebære at udarbejde en ugentlig kostplan til målgruppen.

Kostvejleder i sportens verden

Inden for sportsverdenen er der et stort behov for dygtige og veluddannede kostvejledere. Det er utroligt vigtigt for sportsudøvere, at de får den rette kost, for at de kan præstere optimalt til deres træning og konkurrencer. Du kan være ansat hos alt fra et fodboldhold til en professionel svømmer. Du kan derfor både være ansat hos enkeltpersoner i sportsverdenen eller i sportsklubber. Dette områder kræver en specialiseret viden inden for sportsernæring.
En masse salat og grøntsager
Fitnesscenter

Kostvejleder i fitnesscentre

Der er i dag ansat kostvejledere i mange fitnesscentre rundt omkring i landet. Her tilbyder fitnesscenteret en professionel kostvejledning som en del af deres tjenester. Som kostvejleder i et fitnesscenter har du mulighed for et tæt samarbejde med deres trænere. Sammen kan I hjælpe centrets medlemmer med at opnå deres træningsmål gennem sund kost og ernæring. Denne tværfaglige tilgang er en fantastisk mulighed for at samarbejde og lære om samspillet mellem træning og kost.

Læs mere om at blive kostvejleder

Der findes mange veje du kan gå for at blive kostvejleder Du kan læse mere om hvordan du kan blive kostvejleder i vores andet blogindlæg her.

Hvis du synes det kunne være interessant at blive kostvejleder og læse mere om muligheden for at blive uddannet kostvejleder, findes der mange forskellige skoler og kurser du kan tage. Du kan læse mere om en en af landets skoler som tilbyder en kostvejlederuddannelse her.