Friluftsvejleder

Elsker du at være udendørs? Og synes du naturen er fascinerende? Uddannelsen som friluftsvejleder åbner dørene til en spændende og givende karriere, hvor du får mulighed for at kombinere din passion for udelivet i naturen med din karrierevej.  En friluftsvejleder er for dig der elsker at være i naturen, og samtidig kan lide at være aktiv sammen med andre. Når du tager denne uddannelse får du de nødvendige færdigheder og viden, til at arbejde som en fagprofessionel der kan lede grupper og enkeltpersoner ude i det fri. 

Piger med cykelhjelm i en skov

To mulige retninger

Når du ønsker at blive certificeret friluftsvejleder, findes der ikke kun én rigtig måde at gøre det på. Der er to veje du kan vælge når du gerne vil blive friluftsvejleder. Du kan tage en uddannelse som friluftsvejleder som en akademiuddannelse, eller du kan tage et forløb der giver dig de nødvendige certificeringer.

Friluftsvejleder gennem certificeringer

Ønsker du at gå en anden vej en uddannelsesvejen, kan du blive certificeret friluftsvejleder gennem skoler der tilbyder en række certificeringer, som er samlet under ét forløb. Her får du de nødvendige certificeringer og kompetencer for at blive en certificeret friluftsvejleder. 

Friluftvejleder uddannelsen

Denne uddannelse giver ECTS point og er en akedemiuddannelse som tager alt mellem 1 til 3 år. Uddannelsen er selvbetalt, og efter endt uddannelse får du titlen AU som friluftsvejleder.


Gør naturen til din arbejdsplads

Naturen er et roligt og afslappende sted hvor vi ofte kommer helt ned i gear. At arbejde i naturen skaber variation i hverdagen da der altid opstår nye muligheder og oplevelser, som er med til at danne rammerne for at blive inspireret.

Som friluftsvejleder muliggør du drømmen om at gøre naturen til en del af dit arbejdsliv til virkelighed. En uddannelse som friluftsvejleder åbner døren til en karriere hvor hver arbejdsdag foregår i ude i det fri, og du kan dyrke din passion sammen med andre.

Kanosejlads

Livslang læring

Friluftslivet er hele tiden i konstant udvikling, og der åbner hele tiden nye muligheder for udendørsaktiviteter i naturen. Du vil derfor som friluftsvejleder have mulighed for at fortsætte din læring og udvikle dine kompetencer gennem dit arbejdsliv. 

Din personlige læring vil fortsætte med at være stigende, da du i takt med dine omgivelser, hele tiden vil se muligheder for videreudvikling, og tage nye udfordringer op. 

 

Vil du vide mere?

Er du i tvivl om hvor du kan tage uddannelsen, henviser vi til vores side som omhandler skoler i landet. Her kan du finde et udvalg af skoler, hvor du kan blive certificeret friluftsvejleder. Her kan du også finde flere praktiske informationer omkring ansøgelsesfrister, optagelseskrav, opstart og meget mere.