Paul Petersen Idrætsinstitut

Start dit livs udvikling

Hvem er Paul Petersens idrætsinstitut?

Paul Petersens idrætsinstitut er en anerkendt uddannelsesinstitution, med fokus på studerende der ønsker at udforske deres lidenskab for sport, udendørs aktiviteter og friluftslivet. Skolen har eksisteret siden 1878 og er danmarks ældste stadig eksisterende idrætsinstitut. På instituttet tillægger de det historiske fundament stor værdi, da historien bag ligger til grund for hele instituttet. Paul Petersen Idrætsinstitut blev grundlagt med kerneværdier som livsglæde, æstetik, kraft og mod. Kerneværdierne er ikke grundlagt på princippet om “enten/eller”, tværtimod er de dedikeret til at tænke “både/og”. 

Skolen tilbyder en bred vifte af certificeringer, der gør det muligt for eleverne at forfølge deres passion og udvikle deres personlige kompetencer og færdigheder på deres interesseområder. Hos Paul Petersens idrætsinstitut tillægger de stor værdi i at engagement og kvalitet hives ind i undervisningen. Her er praksis udgangspunktet for læring, og de stræber på at skabe det bedste grundlag for personlig og faglig læring, ved hele tiden at holde et høj ambitions- og kvalitetsniveau i deres programmer.På Paul Petersens Idrætsinstitut får du en unik oplevelse, hvor du sammen med dine medstuderende bor på skolen under hele opholdet. Uddannelsesforløbene er et fuldtidsstudie, som varer 10 måneder. På skolen vil du opnå forskellige certifikater, alt efter hvilken linje du vælger.

En unik hverdag på Paul Petersen Idrætsinstitut

Hos Paul Petersen Idrætsinstitut får du som studerende en helt speciel hverdag, hvor der er fokus på personlig udvikling og en høj faglighed. På skolen vil du møde et stort engagement både fra eleverne og fra undervisernes side. De ansatte på skolen er dedikeret i deres tilgang til eleverne og har selv en stor passion for idræt og sundhed. 

Med et forløb på skolen vil du møde andre studerende som lever og ånder for de samme ting som dig. De studerende får mulighed for at dykker ned i deres passioner, og lærer at udfordre deres personlige og faglige grænser. Paul Petersen Idrætsinstitut sætter altså rammerne for en unik rejse i livet, og giver deres elever oplevelser og faglige kompetencer som de ikke vil være foruden! 

 

Linjeforløb på Paul Petersens Idrætsinstitut

Paul Petersen Idrætsinstitut udbyder forskellige linjeforløb, som hver især har deres fokus. Fælles for alle linjerne er, at de indeholder flere forskellige certificeringer, så du efter et endt forløb komme ud med en stor værkstøjskasse og en masse kompetencer. Under alle forløb skal den studerende igennem forskellige fag og praksisforløb, som afsluttes med eksamener der gør at du kan få dine certifikater. Linjeforløbene har til formål at styrke elevernes faglige og personlige udvikling, samt har de et fokus på vigtigheden i den sunde livsstil, og forme en positiv fremtid for idræts-, sports- og friluftslivet. 

X-Outdoor

Interesserer du dig for sport og idræt, og elsker du samtidig at dyrke din motion udendørs? Så kan et X-outdoor forløb være lige noget for dig. Brænder du både for selv at være aktiv, men også at dyrke aktivitet i fællesskaber, så kan du dette være det forløb for dig.

Svømmetræning i havnebad

Original sports

Original sports er et unikt sports forløb til dig der elsker alt slags sport, samt at være fysisk aktiv. Du opnår færdigheder inden for forskellige sportsdicipliner og efter endt forløb har du flere forskellige certifikater på hånden. 

Tenniskamp

Friluftsvejleder

En friluftsvejleder er for dig der elsker at være aktiv ude i naturen, og samtidig kan lide at omgås i fællesskaber. Forløbet åbner dørene til en spændende og givende karriere, hvor du får mulighed for at kombinere din passion for udelivet i naturen med din karrierevej. 

Navigationsøvelse med kort i en skov

Certifikater hos Paul Petersens Idrætsinstitut

En certificering er en formel godkendelse som kan bruges til at bekræfte at du som person opfylder specifikke standarder inden for et bestemt område.  Du kan tage mange forskellige certificeringer som kan være med til at udvikle og gøre dig mere kvalificeret inden for det område du ønsker en certificering i. Certificeringer giver mange fordele når du skal danne din videre karrierevej. Med certificeringer kan du styrke din troværdighed og dit CV samt signalere at du har dygtiggjort dig inden for branchen. 

Certificeringer giver dig også mulighed for at dyrke dine interesser og passion inden for forskellige områder. Du dykker ned i dine interesseområder, og fordyber dig i disse, så du kan gøre dem til en del af din levevej.

Yogatime med udstræk
Yogainstruktør
Klatring på klatrevæg
Toprebsklatreinstruktør
Træning med kettlebells
Kettlebell instruktør
SUP board
SUP instruktør
Dreng der springer på trampolin
Spring instruktør
Livredder på stranden
Livredder
Kanosejlads på flod
Kanoinstruktør
Svømmeinstruktør
Svømmeinstruktør
Padelbat
Padel instruktør
Kajak på vandet
Havkajakinstruktør
Rødkål
Kostvejleder
Opvarmning med instruktør
Løbeinstruktør
Skiløbere
Telemark skiinstruktør
Personlig træner og elev
Personlig træner

Det siger eleverne

"Det er et forløb som bruger naturen som klasselokale, bygger på gode værdier og danner et jordnært rum for udvikling, erkendelser, læring, nærvær til sig selv og andre, samarbejde, refleksion og ærlighed."
Pernille
Friluftsvejleder linjen
"Jeg har oplevet at flytte mig fysik, mentalt og personligt på trods af en fremskreden alder. Det gør, at jeg føler mig mere klar til at komme ud at undervise i div. bevægelsesformer.”
Lasse
Orignial Sports linjen
"Mit år på PP var et eventyr jeg kan se tilbage på med glæde og stolthed. Jeg har lært - og prøvet en helt masse forskellig idræt og bevægelse, men jeg har i ligeså stor grad udviklet mig som menneske."
Paw
X-Outdoor linjen

Institutleder Carl Emmanuel Larsen har flere
års erfaring

Carl har en stor og bred karriere bag sig, og har derfor de bedste forudsætninger for at være institutleder på Paul Petersens idrætsinstitut. Hans mål er at fremme elvernes ønskede karrieremuligheder inden for idræts- og friluftsliv relaterede erhverv. Du kan læse mere om Carl og hvilken baggrund har har med sig.

Hvis du har spørgsmål eller blot er blevet mere nysgerrig på Paul Petersens idrætsinstitut, så kan du kontakte institutlederen Carl Emmanuel Larsen.

Billede af institutleder Carl Emmanuel Larsen

Meget mere en blot en uddannelse

Når du vælger en uddannelse på Paul Petersens Idrætsinstitut, så tager du det ikke blot for certificeringernes skyld. Du tager det for sammenholdet, fællesskabet, de sociale rammer og for din egen personlige udvikling. Instituttet tilbyder en enestående oplevelse, som kombinerer fællesskab, personlig udvikling og dedikation til din valgte linje.

Fællesskabsfølelse og personlig udvikling

Fællesskabet og de sociale rammer på instituttet er en af de mest værdifulde aspekter på opholdet. Du vil dele din hverdag og oplevelser med andre, som har samme interesse for idrætten. Fællesskabet giver unikke muligheder for at opbygge venskaber for livet!

Din personlige udvikling vil blomstre gennem opholdet på skolen, og du vil opleve at overvinde udfordringer og opnå personlige sejre på instituttet. Du lærer at sætte og opnå mål, håndtere modgang og udvikle din mentale styrke. Denne personlige rejse er en unik mulighed for at udfordre og udvikle dig selv. Du kan være med til at sætte rammerne for dit forløb, og det du ønsker at få ud af det.

Så hvis du ønsker at opleve et fedt fællesskab, skabe dybe relationer og opnå en personlig udvikling, så er Paul Petersen Idrætsinstitut den perfekte mulighed for dig.

Kom til infoaften hos Paul Petersen Idrætsinstitut

Hvis du vil vide mere om skolen, linjerne eller vil du gerne op og se skolen, så holder Paul Petersens idrætsinstitut løbene infoaftener. 

Til infoaftenerne har du også mulighed for at møde tidligere studerende, og du får et bedre indblik i hvad det er skolen tilbyder. 

Du kan tilmelde dig næste infoaften på deres hjemmeside her:

Grupperejse med Paul Petersens Idrætinstitut