Hvad kan du bruge en personlig træner uddannelse til?

Som personlig træner arbejder man med klienter, som hyrer en professionel til at hjælpe dem med, at opnå et bestemt mål inden for træning. Dine typiske arbejdsopgave er at udvikle træningsprogrammer, give ernæringsråd, lave kostplaner og sørge for at holde dine klienter motiverede til at opnå succes. En uddannelse som personlig træner åbner dørene til mange forskellige muligheder og karriereveje inden for sundhed og fitness. Men hvad kan du egentlig bruge uddannelsen til? Mulighederne er mange, og du kan forme din karriere og vinkle uddannelsen i mange forskellige retninger. 

Personlig træner tilknyttet et fitnesscenter

Rigtig mange benytter sig i dag af personlige træninger for at komme i gang med træningen. De fleste starter op i et fitnesscenter og ved derfra ikke hvor de skal starte, eller hvordan de skal træne. Derfor er der mange fitnesscentre som ansætter personlige trænere, så de kan tilbyde deres medlemmer en personlig træner, og imødekomme dem der hvor de er i processen. Når du er tilknyttet et bestemt fitnesscenter eller fitnesskæde, kan du også tilbyde at være tilstede under træningerne, samt følge op på dine klienter med løbende samtaler.
Fitnesscenter
Personlig træning

Bliv selvstændig og start din egen træningsvirksomhed

Når du er personlig træner, kan du vælge at gå den selvstændige vej og starte din egen virksomhed. Denne mulighed er i dag blevet meget populær, da det giver dig kontrollen over din egen arbejdsuge, tidsplan og du sætter selv rammerne for dagsordenen. Når du er selvstændig har du mulighed for at definere lige præcis det du vil tilbyde dine klienter, om det kun er træningsprogrammer, både trænings- og kostplaner eller måske du tilbyder at træne med dine klienter. Mulighederne er mange, og du kan som selvstændig også selv opbygge og definere din klientgruppe.

Personlig træner inden for sportsverdenen

Hvis du interesserer dig for sportens verden, kan du med din personlig træner uddannelse også få job inden for forskellige sports miljøer. Interesserer du dig for en bestemt sport, kan du blive ansat i en klub som personlig træner for et bestemt hold eller en ungdomsafdeling. Er klubben en eliteklub, kan du blive ansat som personlig træner til specifikke personer, hvor i har en målrettet træning som skal forbedre den enkeltes fysiske formåen. Der findes mange eliteudøvere som har en personlig træner, da de skal have et skræddersyet trænings- og ernæringsplan, for at de kan være konkurrencedygtige og opnå de bedst mulige resultater i deres sportsgren.
Personlig træner og elev
Oplæg fra fagperson

Undervisning og uddannelse

Når du har en uddannelse som personlig træner, og du synes det kunne være fedt at videreformidle det du har lært eller erfaret gennem arbejdslivet, så kan du blive underviser. Du kan nemlig træne og uddanne kommende personlige trænere. Der findes mange uddannelsesinstitutioner som ansætter erfarne personlige trænere som undervisere.

Læs også: Bliv svømmeinstruktør

Er du blevet inspireret?

En personlig træner uddannelse giver dig altså mange muligheder, og du kan skabe din egen karrierevej som er tilpasset til dine interesseområder. Så udnyt din viden inden for personlig træning og hjælp andre med at opnå deres næste træningsmål. Er du blevet interesseret i uddannelse, så kan du læse mere om uddannelsesmuligheder her.

Læs mere om personlig træner

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using ‘Content here, content here’, making it look like readable English.