Kanoinstruktørkurser - vejen til at blive kanoinstruktør

Hvis du går med tankerne om at blive kanoinstruktør, er der forskellige kurser, du skal igennem for at blive en certificeret instruktør. At blive kanoinstruktør er for dig der elsker kanosejlads, livet på vandet, naturen og at dele denne passion med andre. Vejen til at blive en kyndig og motiverende instruktør kræver færdigheder, dyb viden og forståelse for aktiviteten samt sikkerhedsforhold, når man bevæger sig på det åbne hav.  

Turkanoinstruktør 1 - Fundamentet bag enhver kanoinstruktør

Dette kursus muliggør at man kan være ansvarlig for kanosejlads med op til seks kanoer, det vil sige 12 personer, i beskyttet farvand. Kurset udgør fundamentet for enhver kanoinstruktør, og dækker grundlæggende færdigheder og viden, der er nødvendige for at man kan undervise og lede sikre kanoture. Der bliver blandt andet undervist i sikkerhed på vandet, navigation, basale padleteknikker og håndtering af nødsituationer. Der er en række forudsætninger for, at du kan deltage på dette kursus. Du skal være fyldt 18 år og have gennemført et sikkerhedskursus, inden du kan begynde på turkanoinstruktør 1. Du skal derudover kunne svømme 200 meter og have gennemført et førstehjælpskursus. Dette kursus er for dig, der ønsker at undervise og lede grupper på maks. 12 personer.
Personer der roer i kano
En gruppe der sejler kano

Turkanoinstruktør 2 - Dygtiggør dig på et dybere niveau

Dette kursus er det næste skridt for dig, der ønsker en mere omfattende og dybere udvikling af dine færdigheder og muligheder inden for kanosejlads. Her vil du blive undervist i mere avancerede færdigheder og teknikker, samt udvide dine instruktionsfærdigheder og viden om kanosporten. Du vil få undervisning i avanceret udstyr og padling i bølger og vind. Ved turkanoinstruktør 2 skal man være opmærksom på, at inden man kan begynde på kurset, skal man have trænet op hjemmefra. Der er krav til, at man mellem instruktør 1 og instruktør 2 har sejlet 20 km i kano. Herudover skal man kunne svømme 400 meter i åbent vand.

Certificering og fremtidige muligheder

Efter at have gennemført både turkanoinstruktør 1&2 og opnået vigtig viden, komplekse teknikker og lederkompetencer, har du mulighed for at blive certificeret kanoinstruktør. Certificeringen åbner dørene til forskellige muligheder som professionel instruktør, hvor du blandt andet kan arbejde hos friluftcentre, fritidscentre, skoler, rejseselskaber eller som selvstændig – mulighederne er mange! At være kanoinstruktør handler derfor ikke kun om at have tekniske færdigheder, men også om at inspirere og dele glæden ved kanosejlads med dem du møder på din vej.

Du kan læse mere om hvilke jobmuligheder der er som kanoinstruktør i vores andet blogindlæg her →

Tag det første padletag!

Vi håber, at du blev klogere på, hvordan vejen kan se ud til at blive en certificeret kanoinstruktør. Der hersker ingen tvivl om, at hvis man ønsker at blive kanoinstruktør, kræver det en nødvendig undervisning i teknikker, lederskab, færdigheder og sikkerheden på vandet. Hvis du er blevet inspireret til at uddanne dig som kanoinstruktør, kan du læse mere om nogle af de skoler i landet, som tilbyder en certificering som kanoinstruktør.