Sådan kan du blive kostvejleder

Der ses i dag en stigende interesse i vores sundhed og velvære, hvilket gør, at der er et øget fokus på vores kost. At uddanne sig som kostvejleder er derfor en vigtig stilling, som spiller en afgørende rolle for at kunne hjælpe andre med at opnå deres mål inden for sundhed og ernæring. Hvis du drømmer om at arbejde som kostvejleder, er der flere forskellige veje at tage. I denne artikel vil vi komme med nogle af de muligheder, du kan følge for at blive en certificeret kostvejleder.

Bacheloruddannelse i ernæring og sundhed

En af de mest omfattende og teoretiske veje til at blive en certificeret kostvejleder er ved at forfølge uddannelsesvejen. Dette er en akademisk og videnskabelig vej at gå, som giver dig en dybdegående forståelse af ernæring, biokemi og kostvejledning. Uddannelsen giver mulighed for at have fysiske rammer hvor du dukker op til undervisnigen med andre elever med samme passion som dig. Denne uddannelse er en professionsbachelor, som tager 3,5 år og er SU-berettiget. Efter du har færdiggjort din bachelor i idræt og sundhed, er det muligt at tage en kandidatgrad hvor du bliver endnu mere specialiseret på visse områder.

salat

Kostvejledning kurser

Hvis du allerede har en anden uddannelse eller blot ønsker at gå en anden vej end uddannelsesvejen, er der adskillige kostvejlednings kurser at tage. Disse kurser indeholder et program, der fokuserer specifikt på ernæring, kostplanlægning og vejledningsteknikker. Nogle af de populære certificeringer, du kan opnå på et sådant kursus er Certified Nutrition Coach (CNC) og Certified Nutrition Specialist (CNS). Disse kurser åbner muligheden for at blive kostvejleder på betydeligt kortere tid. Dog er disse kurser selvbetalt og er en dyrere løsning.

Online uddannelsesprogrammer som kostvejleder

I dag er der et væld af online uddannelsesprogrammer, der tilbyder kurser som gør uddanner dig til kostvejleder. Disse programmer giver dig mulighed for at studere hjemmefra, og din lokation spiller derfor ingen rolle. Dette er en bekvem måde at blive kostvejleder på, da du ikke skal tænke på transport og andre praktiske ting. De online uddannelsesprogrammer er også et selvbetalt kursus. Det er forskelligt fra kursus til kursus, hvor langt programmet er, men de er ofte inddelt i moduler som spænder over 1-4 måneder.
En bog foran en computer

Start din rejse som kostvejleder i dag

Alt efter hvilken vej du ønsker at tage for at blive certificeret kostvejleder, er der mange mulige uddannelsessteder og skoler, som tilbyder dette. Er du blevet klogere på, at du gerne vil uddanne dig som kostvejleder, kan du besøge en af skolernes hjemmesider for at tilmelde dig. En af skolerne, hvorpå du kan blive kostvejleder, er hos Paul Petersens Idrætsinstitut, som du kan læse mere om på siden her, eller gå direkte til deres hjemmeside for at starte din rejse!