SUP instruktør som livsstil: At balancere passion og profession

SUP, også kaldet Stand-up Paddleboarding, er blevet mere end bare en vandsport. For dem, der har stor passion for SUP boarding, er der rig mulighed for at udvikle denne passion fra blot en interessemæssig udfoldelse til en dybere måde at implementere SUP boarding i sin dagligdag. At blive certificeret SUP instruktør handler ikke kun om at udvikle og dele sine færdigheder, men også om at kunne inspirere andre til at omfavne vandet og naturen, som kan skabe en indre ro. I denne artikel vil vi udforske, hvordan man kan gøre SUP boarding som en del af ens profession og arbejdsliv.

SUP instruktør for dig med passion for natur og vandsport

At blive en SUP board instruktør er for dig, der har en dyb passion og interesse for vandsport og naturen. Kurset er for dig, der elsker følelsen af frihed og forbindelsen til vandet og naturen, som netop SUP tilbyder. Har du en kærlighed til at udforske de smukke kystlinjer, søer og floder, alt imens du er aktiv og holder kroppen i gang, så bør du overveje at tage dit SUP-game til det næste niveau. Her skal din passion være drivkraften bag beslutningen om at dele din passion med andre, og undervise dem i SUP boarding. At blive certificeret SUP instruktør giver dig den unikke mulighed for at dyrke din interesse på et mere intenst niveau, hvor du gør det til en del af dit erhvervsliv.
SUP boarding i solnedgang

Professionen som SUP instruktør

Som certificeret SUP instruktør får du adgang til at undervise og guide andre i SUP boarding. Du vil under kurset lære om de bagvedliggende teknikker, som er afgørende for at kunne begå sig på vandet under forskellige vand- og vejrforhold. Udover at du selv styrker dine kompetencer og færdigheder, får du også evnen til at inspirere og motivere dine egne elever. Det vil give dig timevis af gode stunder og minder på vandet, som du kan dele med andre. Som uddannet SUP instruktør kan du selv være med til at udarbejde indholdet i din undervisning, og du sætter rammerne for hvordan du godt kan lide at tilbringe tid på SUP boardet.

Arbejdsmuligheder som SUP instruktør

Når du har gennemført dit kursus som SUP instruktør, venter der en række spændende muligheder for dig på den anden side. Det mest indlysende valg er at få et arbejde hos udlejningssteder. Her kan du være med til at stå for udlejningen, undervisningen af SUP boarding og stable arrangementer på benene for områdets beboere. Derudover er der også mulighed for at få et arbejde på en højskole eller efterskole, hvor SUP er en del af deres linjefag eller undervisningsprogram. Er drømmen derimod at komme til udlandet for en periode eller permanent, kan visse kurser også give adgang til at undervise i udlandet. På denne måde kan du tage til de mere eksotiske lande og arbejde på nogle af de flotteste kyster og strande, imens du arbejder med og udlever din egen passion for sporten.

Interesseret i at blive SUP instruktør?

Hvis denne artikel har vakt en interesse hos dig, så er det næste step at finde din vej til at blive certificeret SUP instruktør. Under vores skole-sider kan du læse om to skoler i landet som tilbyder et kursus inden for SUP boarding. Den ene af skolerne er Paul Petersens Idrætsinstitut, hvor du kan bliver certificeret SUP instruktør.