Sådan foregår et kursus som SUP instruktør

For dig der ikke kan få nok af naturen, vandsport og især SUP boarding, er der mulighed for at tage et kursus, som certificerer dig til SUP instruktør. Når du har gennemført dette kursus, vil du være i stand til at undervise nybegyndere i at stå på SUP board. Det er en unik mulighed for dig, der selv har stor passion for sporten, og ønsker at dygtiggøre sig i denne samt tage sin passion til det næste skridt og gøre det til en del af ens erhvervsliv. I denne artikel vil du blive klogere på hvad kurset indeholder, og hvilke overvejelser du kan gøre dig omkring et kursus som SUP instruktør.

SUP kursets indhold og fokus

Der findes det der hedder instruktør 1 kursus i SUP, som er for dig, der ønsker at blive instruktør. Under kurset er der fokus på, at du tilegner dig de færdigheder, der skal til, for at du bliver ekspert på dit SUP board. Der arbejdes i dybden med teknikker som bruges, når man udfører stand-up paddleboarding. Derudover vil der også være fokus på, at du lærer at undervise og formidle disse teknikker til kommende elever. Du vil også blive undervist i redskaberne, der bruges til SUP boarding, samt hvilke muligheder der er af de forskellige redskaber. Du vil derudover også arbejde med at sammensætte, planlægge og organisere undervisningen. Kurset vil også have et stort fokus på sikkerhed ude på vandet, som vi vil komme ind på i næste afsnit.

Stort fokus på sikkerheden som SUP instruktør

Foruden de praktiske øvelser ude på vandet, vil der også være et fokus på sikkerheden og didaktiske overvejelser, som er nødvendige at have med i rygsækken som instruktør. Der er forskellige sikkerhedsforhold, der skal overvejes, inden at du som instruktør kan have ansvar for at tage dine elever ud på vandet. Du skal blandt andet kunne overveje vejrforholdet, og om det er ansvarligt at bevæge sig ud i. Derudover kan der opstå forskellige ulykker og uheldige situationer på et SUP board, som du også skal være i stand til at kunne afklare. I vil på kurset øve redningsaktioner af tilskadekomne i vandet. Afslutningsvis er der også søvejsregler, som er gældende, og som du vil blive undervist i under kurset.

Overvejelsespunkter hvis du ønsker et SUP instruktør kursus

Et SUP instruktør kursus har en egenbetaling, som varierer alt efter, hvor i landet du befinder dig. Kurset varer typisk omkring 16 timer, og kan tages mange steder over en weekend. Der findes dog også uddannelsesskoler, hvor SUP instruktør blot er én af de mange certificeringer, du opnår, sammen med en masse andre på et længere uddannelsesophold. Et eksempel på en sådan skole er Paul Petersens Idrætsinstitut, hvor SUP instruktør er én af de mange certificeringer, du opnår, under et forløb. Når du har gennemført dit kursus som SUP instruktør, åbner der en række nye muligheder for nye kurser. Du kan nemlig herefter tage et kursus som SUP træner, SUP yoga instruktør, SUP teknik træner, SUP race træner og andre. Flere steder kan der stilles et krav til dig inden, du starter på kurset, blandt andet at du har de basale færdigheder inden for SUP boarding. Dette kan du imødekomme ved at tage et egenfærdighedskursus inden opstart. Det er dog ikke alle steder det er et krav, så husk at læse op på, hvilke krav der stilles inden opstart.

Skoler der tilbyder et SUP instruktør kursus

Hvis du gerne vil vide mere omkring hvad et SUP kursus indebærer, eller blot vil finde en skole som tilbyder en certificering som SUP instruktør, så har vi kommet med forslag til skoler på vores hjemmeside. Du skal blot gå ind under skoler. Her kan du trykke dig ind på de skoler du gerne vil undersøge nærmere.